Бушанський рельєф - Березяк, В. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Неподалік від Дністра, при злитті його лівої притоки Мурафи і річки Бушанки, розкинулося невелике подільське село Буша. До вивчення пам’яток його історії та культури зверталися історики, археологи, мистецтвознавці, дослідники-аматори. Окрасою Буші е унікальний рельєф. У центрі його композиції зображено жінку, яка молиться, стоячи навколішках. Позаду неї на скелі величний олень. Зліва — дерево, на якому сидить півень. Посередині вгорі, між рогами тварини і гіллям дерева, знаходиться прямокутна рамка, де був напис, що пояснював сюжет. Нині він втрачений. У колах фахівців немає єдиної думки щодо часу виникнення рельєфу, змісту композиції, мистецьких традицій.