Риндзівки - Луньо, Є. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Одним з реліктових явищ українського обрядово-звичаєвого фольклору є риндзівки. Вони були зафіксовані лише на Яворівщині (Львівської обл.) і збереглися тут почасти у побутовому функціонуванні до наших днів. Цей вид народної пісенно-поетичної творчості ще належно не вивчений.