Національна інтонаційність у композиторській творчості - Козаренко, О. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Національна інтонаційність (властивість мислення) постає як історнко-культурний процес, детермінований розвитком етносу, притаманної йому картини світу. На певному етапі вона втілюється в музичну інтонаційність. В цьому довготривалому процесі є свої особливості й закони, що потребують детальнішого висвітлення.