З когорти етнографів - Качкан, В. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Серед видатних етнологів минулого визначне місце займає Володимир Осипович Шухевич (15.03.1849—10.04.1915). Він походить з с. Тишківців Городенківського повіту на Станіславщині з сім’ї греко-католицького священика.