Микола Стратілат (Народна творчість та етнологія, 2023)
9 березня 2023 року відійшов у вічність відомий український митець, графік Микола Іванович Стратілат. Для колективу Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України ця втрата – глибоко особиста. Адже протягом майже 30 років (1977–2004) пан Микола був нашим колегою, художнім редактором журналу «Народна творчість та етнографія» (нині – «Народна творчість та етнологія»), у якому також регулярно публікувалися нові твори майстра. Вічная Вам пам’ять, Майстре!