Мар’ян Покропек (Народна творчість та етнологія, 2023)
Європейська етнографія зазнала непоправної втрати: 13 січня 2023 року обірвалася земна стежка відомого польського дослідника, професора Варшавського університету, габілітованого доктора Мар’яна Покропека. Завершився земний шлях науковця… І світла пам’ять про нього зігріває серця вдячних поляків, українців, жителів багатьох країн Європи та світу, кожного, хто мав радість особисто зустрітися з професором Мар’яном Покропеком чи бути його шанувальником через книги і статті.