Фольклорні мотиви в музичних творах для дітей - Фрайт, О. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Поява творів дитячого репертуару була викликана необхідністю закладення фундаменту для виховання юних талантів, забезпечення їх доступною за змістом та формою виконавською літературою. Саме тому як закономірність сприймається звернення композиторів до пісенного фольклору, що є не тільки інтонаційним провідником, а й основою образної системи: наявність у творі відомих мотивів завжди полегшувала сприймання музики. До речі, «фольклорна течія» виразно накреслилась у фортепіанних творах для дітей провідних композиторів-новаторів XX ст.