Лист Дмитра Яворницького - Супруненко, О. (Народна творчість та етнографія, 1993)
У час, коли здійснюється підготовка до виходу в світ повного зібрання творів велета української науки і культури, введення в науковий актив кожного нового документа з життя і діяльності Д. І. Яворницького просто необхідне. Саме невідомий лист Д. І. Яворницького виявлено нещодавно в Оренбурзькому архіві відомого археолога, етнографа, краєзнавця, музейного працівника Івана Антоновича Зарецького (1857—1936). Нині він зберігається у Полтавському краєзнавчому музеї. Ознайомлення широкого загалу з його змістом дає кілька невідомих фактів до історії Катеринославського музею ім. О. М. Поля, особистих контактів Д. І. Яворницького, його оцінки ряду діячів вітчизняної науки.