Відродження товариства «Бойківщина» в Україні - Дем'ян, Г. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Після вимушеної тривалої перерви було відновлено в рідному краї діяльність Товариства «Бойківщина», актуалізовано проблематику регіональних досліджень і видань, заманіфестовано перед усією Україною, що її невід'ємна гілка робила, робить і робитиме вагомий внесок у загальнонаціональну скарбницю історії та культури, готова й надалі віддавати всі свої сили для розбудови і зміцнення нашої державної незалежності.