Псальми в репертуарі кобзаря (До 95-річчя від дня народження Георгія Ткаченка) - Грица, С. (Народна творчість та етнографія, 1993)
З українського фольклору і фольклористики в умовах тоталітарного режиму майже повністю більш як на півстоліття було відкинено глибинний пласт духовної спадщини — духовні вірші, псальми, пісні-молитви, пов’язані з християнством. У народі про них часто боялись навіть згадувати. В науці їх або замовчували, або критикували як пережиток, пов’язаний з релігією. Однак надто глибоко і міцно у свідомості людей були закладені принципи духовного життя, до яких закликали релігії світу, в тому числі й християнська, щоб так просто їх можна було назавжди викоренити. Було ясно, що релігійна віра живе і житиме, поки існуватиме світ, що народ повернеться до віри у вічну правду Добра і Краси, вкрай необхідну для відродження й збереження культури від її деградації й розпаду.