Народознавчі дослідження Юрія Виноградського - Пригоровський, В. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Довженкова Сосниця, що на Чернігівщині, дала світові багатьох відомих людей. Про одного з них — Юрія Степановича Виноградського (1873—1965) — відомого народознавця, дослідника історії, географії і народної культури північно-східної України (колишньої сіверської землі) хотілося б розповісти якомога повніше в цій статті.