Ольга Литвинова (Народна творчість та етнологія, 2023)
Ольга Устимівна Литвинова (у дівоцтві – Данько) відійшла у вічність 1 квітня 2023 року. Ольга Устимівна була корінною киянкою. З дитинства виявляла неабиякі музичні здібності. Її шлях до професії музикознавця був стандартним: теоретичний відділ Київського музичного училища імені Р. Глієра під керівництвом відомого педагога, вихованця Миколи Вілінського – Леоніда Хейфеца-Поляковського (1969), історико-теоретичний факультет Київської консерваторії в класі Тетяни Некрасової (1974). Останні кілька років перед виходом на пенсію Ольга Устимівна працювала у відділі екранно-сценічних мистецтв та культурології ІМФЕ ім. М. Т. Рильського. . У повсякденні О. Литвинову вирізняла природна зовнішня краса й чарівливість, вишуканість і стильність, а в поводженні з колегами – шляхетність і доброзичливість, готовність прийти на допомогу, щира підтримка молодшим колегам. «Тримайтеся і віруйте. Усе буде добре!» – ці слова стали її життєвим кредо, допомагали долати життєві негаразди, а сьогодні звучать, немов її заповіт, заряджають оптимізмом. Перетнувши межу вічності, Ольга Устимівна назавжди залишиться в нашій пам’яті, у наших серцях. Світла пам’ять... Царство Небесне і Вічний Спокій...