Нарада етнологів та учених-гуманітаріїв України (Народна творчість та етнологія, 2023)
На початку червня 2023 року в Інституті мистецтвознавства, фольклористики та етнології (ІМФЕ) ім. М. Т. Рильського НАН України відбулася етнологічна нарада в онлайн-режимі, присвячена обговоренню стану підготовки вчених-етнологів та реальних потреб у забезпеченні наукових, культосвітніх та управлінських структур фахівцями-народознавцями. Ініціаторка заходу директорка ІМФЕ ім. М. Т. Рильського академік Ганна Скрипник ознайомила присутніх із метою та завданнями наради, актуалізувала доконечну потребу порушення питання перед Міністерством освіти і науки України про включення фаху «Етнологія» до переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти в Україні. Учасники заходу (керівники академічних установ і структурних підрозділів вишів, а також провідні учені-народознавці і дослідники-гуманітарії) в дистанційному режимі ознайомилися із проєктом Звернення, підготовленим ІМФЕ ім. М. Т. Рильського та Інститутом народознавства.