Учений і діяч культури високого державного засягу (Народна творчість та етнологія, 2023)
Цьогоріч відомому вченому, доктору історичних наук, академіку НАН України, директору Інституту народознавства НАН України Степану Павлюку виповнилося 75 років! Колектив ІМФЕ ім. М. Т. Рильського уклінно вітає нашого видатного сучасника, подвижника на ниві українського народознавства з ювілеєм і засвідчує свою глибоку шану та повагу. Зичимо шановному колезі-вченому і державному діячу міцного здоров’я на многії літа, життєвих сил і наснаги працювати на ниві української гуманітаристики, гідно нести високу місію оборонця національної культури і науки! Дорогий Степане Петровичу! Нехай усе, щедро посіяне Вами на життєвому шляху, і надалі родить сторицею на славу імені Україна! Творчої музи Вам і талановитих послідовників! З роси і води, Степане Петровичу!