Вірність покликанню (Народна творчість та етнологія, 2023)
31 липня 2023 року відзначає славний ювілей наша колега Зоя Чегусова – відома дослідниця української культури, старша наукова співробітниця відділу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтв ім. М. Т. Рильського НАН України, кандидатка мистецтвознавства, заслужена діячка мистецтв України, членкиня Національної спілки художників України, президентка Української секції Міжнародної асоціації арткритиків під егідою ЮНЕСКО АІСА. Здобутки Зої Анатоліївни поціновані низкою відзнак, найбільш вагомими з яких є Національна премія України імені Тараса Шевченка (2006), премія КОНСХУ імені Платона Білецького (2016), орден княгині Ольги ІІІ ступеня (2013). Дорога Зоє Анатоліївно! Висловлюємо щиру вдячність за Вашу самовіддану, сумлінну працю, шануємо Вас за вірність справі в наш непростий час новітніх викликів та випробувань. Бажаємо подальших успіхів, звершень, здійснення задумів, цікавих наукових проєктів. Зичимо довгих років активного творчого життя, міцного здоров’я, любові Вашої великої родини та друзів. Нехай майбутнє буде світлим і мирним!