Конференція народознавців у Запоріжжі - Бакуров, К. (Народна творчість та етнографія, 1993)
В Запоріжжі відбувалася Всеукраїнська наукова ювілейна конференція «Етнографічні дослідження Південної України», присвячена 145-річчю від дня народження українського етнографа, фольклориста та педагога Запоріжжя Я. П. Новицького (1847—1925) та 130-річчю переселення болгар із Бессарабії в Приазов’я.