Дарунки серця - Зимомря, М. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Нещодавно у видавництві «Карпати» вийшла в світ своєрідна антологія творчості народних поетів «Яворова сопілка», куди увійшли й кращі оригінальні поезії Петра Пойди, написані ним упродовж 1935—1985 рр. Читач вперше має можливість ознайомитися із його поетичним доробком — добутим автором з глибин серця на вдячний пожиток шанувальникам рідного письменства. Красу літературної праці цього самобутнього автора вбачаємо не в чарах довершеності змісту і форми, а в тих благородних пориваннях думки й слова, що підносять люднну-творця над буденністю і кличуть вперед, до осягнення нових вершин в ім'я людини.