Трагічні акорди реквієму - Степанченко, Г. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Останнім часом композитори України звертаються в своїй творчості до теми, яка довгі роки замовчувалась. Голодомор в Україні в 32—33-х роках, цій даті присвячувались твори, які прозвучали в минулому році на «Київ Мюзік Фесті», а також на концертах у Львові цього року. Тема ця гостра і болюча для кожної людини і потребує до себе особливого композиторського ставлення і втілення. Згадуючи безневинні душі, що загинули під час голоду-геноциду 32—33 роках, а також і тих, яких замучили в роки репресій тоталітарного режиму, митці своїми художніми творами своєрідно вшанують їх пам’ять.