Створення умов для розвитку національних культур в Україні - Антонюк, О.; Власенко, О. (Народна творчість та етнографія, 1993)
Справжнє відродження національного життя етнічних груп неможливе без збереження самобутності їх національної культури. Однак цей процес повинен відбуватися не шляхом самоізоляції та консервації старовини, а передусім через взаємозбагачення культури одного етносу кращими духовними надбаннями тих національностей, що живуть і творять поруч.