Національна академія наук України – бібліотекам - Скрипник, Г.; Стішова, Н.; Головко, О. (Народна творчість та етнологія, 2023)
В останній декаді 2023 року, що маркував виснажливий і важкий період звитяжної та жертовної боротьби українців за свою державність і незалежність, у житті вітчизняних книгозбірень відбулася відрадна подія – доброчинна акція безкоштовної передачі книжкової публікаційної продукції інститутів НАНУ обласним, міським та науковим університетським бібліотекам. Науковці свідомі, що на часі не менш важливе завдання – створити бібліотечну полицю українознавчої літератури в кожній столиці провідних держав світу. Це архіважлива місія як Уряду, так і української наукової інтелігенції – зробити Україну впізнаваною у світі засобом просування української книги, популяризації вітчизняної культури та мистецтва.