Пам’ятка бойківської архітектури - Кравченко, Я. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Багатьох, хто приходить у Музей народної архітектури та побуду у Львові, привертає увагу дивовижної архітектури дерев’яна церква. Перенесена з бойківського села Кривок Турківського району Львівської області, вона як пам’ятка народного дерев’яного зодчества, перебуває під охороною держави. У списку пам’яток архітектури України вона зазначена під № 371, має свою більш як двохстолітню історію, але багатьом невідома. Церква св. Миколая була збудована в селі Кривках у 1763 році народним майстром-будівничим, ім’я якого час не зберіг. Але мистецька особистість автора цього шедевру XVIII століття настільки яскрава, що він своїм творінням обезсмертив себе. Академік Ігор Грабар, вчений-мистецтвознавець, оглядаючи церкву на місці, записав: «Ось де самобутнє мистецтво Прикарпатської Русі торжествує своє найвище досягнення!».