Нові записи повстанських пісень - Правдюк, О. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Пропоновані читачеві записи народних пісень часів визвольних змагань 40 — 50-х років зроблені під час всеукраїнського конгресу українських націоналістів влітку минулого року в Києві від його учасників — переважно вихідців з Івано-Франківщини. Ці записи певною мірою заповнюють ту білу пляму у вивченні українського фольклору, якою було донедавна збирання повстанських пісень і з’ясування їх місця в загальному процесі народного піснетворення.