Секрети художньої майстерності народного хору ім. Г. Верьовки - Журавленко, Т. (Народна творчість та етнографія, 1994)
В 1943 році із створенням професійного народного хору під керівництвом Г. Верьовки закріпився спосіб відкритої співочої манери як адекватно-народний. Метою колективу було репрезентувати манери співу всіх регіонів України. Співацький стиль був заснований на законах українського народного виконавства. Основною рисою виконання народних пісень підголоскового складу була наявність підголосків та індивідуалізації кожної хорової партії.