[Рецензія] Мережа поселень України (формування і розвиток): атлас / за ред. Л. Г. Руденка. Київ : Ін-т географії НАН України, 2023. 36 с. - Борисенко, В. (Народна творчість та етнологія, 2024)
В умовах виснажливої російсько-української війни колектив учених – А. І. Бочковська, М. М. Вишня, О. М. Лейберюк, В. І. Подвойська, Т. М. Барабаш – під керівництвом Л. Г. Руденка створили унікальну й дуже важливу працю з картографування міської та селянської поселенської мережі України в динаміці, починаючи від першого Всеросійського перепису 1897 року до 2022 року. Така важлива робота науковців-географів у виданні Атласу «Мережа поселень України (формування і розвиток)», що має вагоме наукове та пізнавальне значення, стане необхідною в процесі післявоєнного відновлення України.