Вшанування пам’яті Матвія Номиса в Лубнах - Охріменко, П. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Ювілейні дати нерідко нагадують нащадкам про обов’язки перед світовою пам’яттю тих діячів на ниві духовної культури українського народу, які доклали немало зусиль, щоб знали і поважали його в усьому світі. А серед них помітне місце посідає і Матвій Номис.