Кобзар Євген Адамцевич на Львівщині - Жеплинський, Б. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Хто не захоплювався щедрою мелодією «Запорозького маршу», що нині вже звично час від часу лунає з гучномовця українського радіо, завжди до глибини душі хвилюючи слухачів. І хто ж не згадає при тому автора і виконавця цього твору — відомого кобзаря з Ромен — Євгена Олександровича Адамцевича. Нелегкий життєвий та кобзарський шлях пройшов народний співець Євген Адамцевич. І в час колективізації, і в роки голоду на Україні, і в часи воєнного лихоліття Великої Вітчизняної війни прихиляв кобзар до серця бандуру і ніс в народ слова правди і втіхи. Співав народні пісні і думи, сам складав твори, імпровізував.