Матеріали до життєпису Максима Рильського (Спогади І. І. Іванова) - Пазяк, Н. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Запропоновані нижче матеріали становлять другу частину спогадів про Максима Рильського (19.III.1895—24.VII.1964) його учня, відомого українського культурного діяча, письменника, багатолітнього в’язня сталінських концтаборів Івана Івановича Іванова. Спогади розкривають чи не найтрагічнішу сторінку в житті поета — його арешт у 1931 році.