Витоки творчості Василя Кричевського - Лебедєв, Г. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Василь Григорович Кричевський — визначний діяч українського мистецтва, основоположник українського стилю. Його естетичні уподобання і відчуття краси талановито й майстерно втілені в національно-своєрідні за стилем витвори архітектури, живопису, графіки, вжиткового мистецтва та в художнє оформлення театральних вистав і кінофільмів.