О. П. Довженко і Шевченкова пісня - Пригоровський, В. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Постійна заглибленість у народнопісенні джерела кровно ріднила видатного митця України О. П. Довженка з Т. Г. Шевченком. Серед пісень, які любив, співав сам чи використовував у власних творах всесвітньовідомий майстер кіно і слова, окреме місце належить, до речі, й тим, що ввійшли в народну скарбницю з невмирущої поетичної спадщини Великого Кобзаря.