Михайло Глушко (Народна творчість та етнологія, 2024)
Нещодавно вітчизняна етнологія зазнала незворотної втрати. 13 березня цього року перестало битися серце відомого вченого, етнолога та фольклориста Михайла Степановича Глушка. Передчасно пішов з життя доктор історичних наук, професор кафедри етнології Львівського національного університету імені Івана Франка, що тривалий час плідно працював на ниві українського народознавства. Колеги високо цінували науковця не лише за його інтелект, усебічну фахову обізнаність, але й за щирі людські почуття приязності, товариськості. Звістка про його передчасну смерть сповнила наші серця сумом, нам бракуватиме його мудрості та підтримки. Вічна і світла пам’ять незабутньому Михайлові Степановичу. Дирекція та колектив Інституту висловлюють щирі співчуття рідним та близьким покійного, колективу, у якому він працював.