Ірина Ходак (Народна творчість та етнологія, 2024)
На п’ятдесят шостому році життя до Небесних обріїв відійшла Ірина Олександрівна Ходак – видатна дослідниця історії українського мистецтвознавства, образотворчого мистецтва, архітектури, народного мистецтва, музеєзнавиця, етнографиня, шевченкознавиця. Ірина Олександрівна Ходак своє подвижницьке життя принесла на вівтар науки та справедливості. Останні тринадцять років вона мужньо боролася зі страшною хворобою, але ні на мить не зупинялася у своїх наукових проєктах. Вірна донька України, вона прожила достойне життя, примноживши славу вітчизняного мистецтвознавства. Жаль і скорбота переповнюють наші серця. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким.