[Рецензія] Курочкін О. В. Різдвяний вертеп: шляхи історичної трансформації: монографія. Київ: Ліра-К, 2022.188 с. - Балушок, В. (Народна творчість та етнологія, 2024)
Український вертеп належить до яскравих феноменів нашої національної культури. Чимало вчених (літературознавців, мистецтвознавців, фольклористів, етнологів) досліджували його, проте залишається багато аспектів, пов’язаних із вертепом, які знову і знову аналізуються науковцями під новими кутами зору. Нарешті свою нову книжку українському вертепові присвятив і Олександр Курочкін, що віддавна вивчає традиції, свята та обрядовість новорічно-різдвяного циклу і має публікації на досліджувану тему.