Чоловіча сорочка в асортименті вишивального промислу України повоєнного часу (1945–1949) - Кароєва, Т.; Гребеньова, В. (Народна творчість та етнологія, 2024)
Мета статті – на прикладі випуску чоловічих вишиванок вінницькими художніми артілями охарактеризувати особливості функціонування вишивального промислу України повоєнного часу (1945–1949). Основою джерельної бази дослідження є архівний фонд Вінницької міжобласної художньої промислової спілки. The purpose of the article is to characterize the functioning peculiarities of the embroidery industry of post-war Ukraine (1945–1949) exemplified by men’s embroidered shirts produced by artistic artels in Vinnytsia. The archival fund of the Vinnytsia Interregional Artistic Industrial Union serves as the primary source base for the research.