Збереження традиційного українського вбрання та його популяризація в діяльності фольклорно-етнографічних колективів Харківщини на межі ХХ–ХХІ століть - Сушко, В.; Скляр, В. (Народна творчість та етнологія, 2024)
У сучасних умовах надзвичайно важливе значення має усвідомлення українцями власної національної ідентичності. Ознакою цього процесу є відродження української народної культури, у тому числі й зацікавленість традиційним вбранням. Важливим маркером для українців не лише в Україні, але й за кордоном стала українська вишиванка. Не є винятком і Слобідська Україна, зокрема Харківщина, де відроджуються українські традиції. It is extremely important for Ukrainians to be aware of their national identity and internal unity in modern conditions. The revival of Ukrainian traditional culture, including interest in traditional Ukrainian clothing, is a sign of this process. Ukrainian vyshyvanka has become an important marker for Ukrainians both in Ukraine and also abroad. Slobidska Ukraine, Kharkivshchyna in particular, is not an exception.