Страви рослинного походження (зернові й картопля) у структурі харчування білоруського етносу ХІХ – початку ХХ століття - Новогродський, Т. (Народна творчість та етнографія, 2009)
Іn the article on the basis of ethnographical materials of the XIXth – beginning of the XXth century and materials of field ethnographical researches are examined in detail the dishes of plant origin in the structure of the nourishment of Byelorussian nation. У артыкуле на аснове этнаграфічных матэрыялаў 19 – пачатку 20 ст. і матэрыялаў палявых этнаграфічных дяследаваняў подрабязна разгледжаны стравы расліннага паходжання ў структуры харчавання белорускага этнасу.