Народне вбрання як феномен культури в польських дослідженнях - Пономар, Л. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Рецензія на книгу: ATLAS POLSKICH STROJOW LUDOWYCH. Stroje ludowe jako fenomen kulturowy / Praca zbiorowa pod redakcją Anny Weroniki Brzezińskiej i Marioli Tymochowicz. Wrocław : Polskie Towarzystwo Ludoznawcze, 2013. 268 s.