Рух за права корінних народів: світовий досвід та український контекст - Борисенко, М. (Народна творчість та етнологія, 2019)
У статті розглянуто походження терміна «корінні народи» в політичному словнику сучасної України в порівнянні з його тлумаченням у Європі. Автор наполягає, що значення терміна змінювалося протягом останнього століття. Досліджено історію руху за права корінних народів у світі з початку ХХ ст. до прийняття Декларації ООН про права корінних народів у 2007 році. The genesis of the indigenous peoples' term in the modern Ukrainian political dictionary in comparison with European treatment is considered in the article. The author insists on the fact that its meaning has changed during the last century. He investigates the history of the movement for the rights of indigenous peoples in the world from the early 20th century till the adoption of the United Nations Declaration on the Rights of Indigenous Peoples in 2007.