Громадські об’єднання в соціальній культурі білоруського етносу - Батяєв, В. (Народна творчість та етнографія, 2009)
The place of public associations in culture of nation and in company structure is determined in the article; classification of the Belarus public associations of the XIX cen. – 20th years of the ХХ сеn. is given; their creation, structures, the basic forms, systems of controls and асtivity are characterised. Вызначана месца грамадскіх аб'яднанняў у культуры этнаса і ў структуры грамадства, дадзена класіфікацыя беларускіх грамадскіх аб'яднанняў XIX – 20-х гадоў ХХ ст., ахарактарызаваны іх стварэнне, склады, асноўныя формы, сістэмы органаў кіравання і дзейнасць.