Мова та етнічна самоідентифікація послідовників нових релігій у Білорусі - Гурко, О. (Народна творчість та етнографія, 2009)
The article is based on the materials of the field researches, realized among followers of new religions on the territory of Byelorussia in the 1990’s – the first half of the 2000’s. It is also shown the influence of followers of new religions on their choise of the language of divine service and daily contact, ethnic self-identification. Артыкул грунтуецца на матэрыялах палявых даследаванняў, якія былі праведзены сярод паслядоўнікаў новых рэлігій на терыторыі Беларусі ў 1990-х – першай палове 2000-х гадоў. Разглядаецца уплыў рэлігіёзнай прыналежнасці паслядоўнікаў новых рэлігій на выбар імі мовы набажэнства і штодзённых зносін, этнічную самаідэнтыфікацыю.