Українські набожні пісні XVII—XVIII ст. (Різдвяний цикл) - Медведик, Ю. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Серед усього огрому української духовнопісенної творчості особливе місце посідають пісні на честь Різдва Христового. Саме різдвяні пісні з давніх давен впродовж століть є чи не найбільш улюбленими у кожній українській християнській родині. Це й не дивно, адже, як писав І. Франко «Різдвяні свята — се без сумніву, найпоетичніше свято у слов’ян, ба й у всіх народів християнських».