Переміщені особи та культурна ідентичність - Сенів-Макогон, Н. (Народна творчість та етнологія, 2019)
У статті розглянуто культурну ідентичність і збереження культурної спадщини переміщеними особами, які подорожували через Югославію, Німеччину та Італію і поселилися в Австралії, де у 2018 році відсвяткували 70-ліття української культурної ідентичності. Вони зберегли свою українську спадщину і продовжували вважати себе українцями. Cultural identity and cultural heritage preservation by Ukrainian displaced persons are considered in the article. They have traveled in Yugoslavia, Germany, Italy, and settled in Australia by two distinct Ukrainian groups. They celebrated the 70th anniversary of their Ukrainian cultural identity in 2018. They have preserved Ukrainian heritage and identity.