Специфіка порубіжної ідентичності: теоретичні конструкти і сучасні виклики - Верменич, Я. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Статтю присвячено осмисленню проблем порубіжної ідентичності в Україні в контексті сучасної геополітичної динаміки. Пропонуються методологічні підходи та теоретичні конструкти для аналізу регіональної специфічності української території, наголошується на інноваційній методології рубіжності для дослідження специфіки українсько-російських відносин в умовах «гібридної» війни. The article is dedicated to the comprehension of the problems of borderline identity in Ukraine in the context of modern geopolitical dynamics. The methodological approaches and theoretical constructs for the analysis of the regional specificity of Ukrainian territory are offered. The innovative methodology of twinning is used for the study of the specificity of Ukrainian-Russian relations in ‘hybrid’ war conditions.