Лауреат премії Юрія Шкрібляка - Слободян, О. (Народна творчість та етнографія, 1994)
На Косівщині запроваджено мистецьку премію імені Юрія Шкрібляка — основоположника народної гуцульської різьби. Лауреатом почесної нагороди став ветеран освітянської ниви, член Спілки художників України, вчений-мистецтвознавець та популяризатор гуцульського мистецтва Олексій Соломченко. Він належить до тих діячів, які своєю творчою працею на терені української культури зробили значний внесок у духовну скарбницю свого народу.