Міська сім’я білорусів в останній третині XX – на початку XXI століття: традиції та інновації - Калачова, І. (Народна творчість та етнографія, 2009)
In the article the theoretic-methodological concept of the dynamics of ethnocultural processes in the urban family of Byelorussians is considered, the mechanism of succession of traditions is investigated, is analized a degree of modernisation of the urban family of Byelorussians. У артыкуле разглядаецца тэарэтыка-метадалагічная канцэпцыя дынамікі этнакультурных працэсаў у гарадской сям'і беларусаў, даследуецца механізм пераемнасці традыцый, паказваюцца ступені мадэрнізаванасці гарадской сям'і беларусаў.