Ідеал людини в українській народній пісні - Ващенко, Г. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Поданий матеріал становить розділ з однієї із найвідоміших праць видатного українського педагога Г. Ващенка, яка свого часу була опублікована закордоном і лише нещодавно вийшла невеликим тиражем в Полтаві. Праця дістала високу оцінку не лише в колах педагогів, а й дослідників народної поетичної творчості. Редакція планує ближчим часом продовжити публікацію матеріалів із наукової спадщини видатного вченого.