Традиційний анекдот: виникнення терміна та його еволюція - Кімакович, І. (Народна творчість та етнографія, 1994)
Термін анекдот протягом багатьох століть в українській традиції зазнав змін у семантиці, став багатозначним. Історія його становлення, еволюція та обсяг варті окремого розгляду.