З культурно-мистецького життя Волині 20—30-х років - Шиманський, П. (Народна творчість та етнографія, 1994)
На жаль, у невеличкій журнальній статті неможливо вмістити докладний огляд унікального явища, яке ми називаємо «волинським відродженням» 20—30-х років, але й побіжний перелік окремих фактів досить красномовний. За кожним прізвищем, кожною назвою чи то художнього колективу, чи то громадського товариства, чи то видання стоїть неосяжна інтелектуальна спадщина, до якої ми тільки наближаємось.