Ешиль япракъ арасында къырмызы гуль… - В зелен-листі червона троянда… Кримськотатарська народна пісня кохання : поетичні тексти / упоряд., автор вступ. статті О. Гуменюк, пер. з кримськотатарської В. Гуменюк. Київ : ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, 2018. 320 с. - Руда, Т. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Огляд книги: Ешиль япракъ арасында къырмызы гуль… - В зелен-листі червона троянда… Кримськотатарська народна пісня кохання : поетичні тексти / упоряд., автор вступ. статті О. Гуменюк, пер. з кримськотатарської В. Гуменюк. Київ : ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, 2018. 320 с. Book review: Ешиль япракъ арасында къырмызы гуль… – A Red Rose Has Grown Amidst Verdure… A Crimean Tartar Folk Love Song: Poetic Texts (compiled and prefaced by O. Humeniuk, translated from Crimean Tatar by V. Humeniuk). Kyiv: M. Rylskyi IASFE, NAS of Ukraine, 2018. 320 pp.