Наукові архівні фонди рукописів та фонозаписів Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, ф. 1–7, од. зб. 707, 143 арк. (Народна творчість та етнологія, 2019)
Публікація містить архівні матеріали, які репрезентують польові записи членів Етнографічної комісії Всеукраїнської академії наук, здійснені в 1920–1930-х роках на теренах нинішньої Луганщини (колишня Ворошиловградська область). Представлено інформацію про сімейну та календарну обрядовість, громадський побут та звичаї, світоглядні уявлення мешканців зазначеного регіону. Результати цих експедиційних студій зберігаються в Архівних наукових фондах рукописів та фонозаписів Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України (АНФРФ ІМФЕ м. М. Т. Рильського). Archival materials, representing field records of the members of the Ethnographic Commission of the All-Ukrainian Academy of Sciences, are brought to the reader’s attention. They were executed in the 1920s–1930s on the territory of the present-day Luhansk region (former Voroshylovhrad oblast). The materials concern family and calendar rites, social life and customs, and worldview concepts of the inhabitants of the indicated region. The results of these expeditionary studies are kept in the Archival Scientific Foundations of Manuscripts and Phonographies of M. Rylskyi Institute of Art Studies, Folkloristic and Ethnology, Ukrainian National Academy of Sciences (ASFMP M. Rylskyi IASFE).