Науково-практичний семінар "Соціокультурний розвиток децентралізації: старий / новий досвід українських громад" - Юрченко, В.; Волковічер, Т. (Народна творчість та етнологія, 2019)
16 травня 2019 року на базі Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України у межах «Днів науки» відбувся науково-практичний семінар «Соціокультурний розвиток децентралізації: старий / новий досвід українських громад». Науковий захід організовано з метою обговорення колективного дослідницького проекту, який розроблявся і втілювався представниками Ради молодих вчених ІМФЕ ім. М. Т. Рильського впродовж 2018–2019 років. У фокусі дослідження науковців – культурницький розвиток новостворених громад; особливу увагу приділено етнокультурному складнику. Вивчення окреслених питань відбувалося на теренах об’єднаних територіальних громад у Вінницькій, Київській, Чернігівській та Херсонській областях.